Alcoholbeleid tijdens het carnaval

De Kloosterhof en cv ’t Nuchtere Kalf zijn verplicht om tijdens het carnaval naar het legitimatiebewijs te vragen als zij twijfelen over uw leeftijd en u alcohol wilt bestellen. Per 1 januari 2014 mag alcohol namelijk alleen aan jongeren vanaf 18 jaar worden verkocht. Dat is vastgesteld in de wet. Daar zijn goede redenen voor. Alcohol kan schadelijk zijn voor de ontwikkeling van de (jonge) hersenen. Ook drinken jongeren nu te vroeg, te veel en te vaak alcohol. Met als gevolg ernstige ongelukken, overlast en alcoholvergiftiging.

Gezien de drukte in de Kloosterhof tijdens het carnaval kan de controle op legitimatie lastig zijn. Daarom worden gratis polsbandjes aan jongeren vanaf 18 tot en met 25 jaar verstrekt. Zo ziet de barmedewerker direct aan wie hij/zij alcohol kan verstrekken.

Locaties voor afhalen polsbandjes

De bandjes kunnen op vertoon van een legitimatiebewijs bij de ingang worden opgehaald. Om te voorkomen dat bandjes worden uitgewisseld, worden de bandjes bij het ophalen gelijk omgedaan. Na verwijdering zijn de bandjes niet meer bruikbaar.  Neem je legitimatiebewijs mee tijdens de carnavalsdagen.

Landelijke campagne

De afspraak van NIXX is een landelijke campagne met een heldere afspraak tussen ouders en kinderen: geen alcohol onder de 18 jaar. Wij, cv ’t Nuchtere Kalf en de Kloosterhof, sluiten hierbij aan. Wij maken óók de afspraak van NIXX met ouders en jongeren. Want wij zien graag dat u en uw kinderen plezierige dagen beleven. Dat carnaval voor alle feestgangers en inwoners een ongedwongen en ontspannen feest is, zonder overlast of ongevallen.

Meer informatie over de ‘afspraak van NIXX’ en hoe u die samen met uw kind(eren) maakt is te vinden op de website: www.nix18.nl.

Boete

Als vereniging zijn we volgens de wet verplicht om er voor te zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt. Jongeren onder de 18 die in het openbaar rondlopen met alcohol, zijn strafbaar en riskeren hiermee een boete. De hoogte van de boete is vastgesteld op €45,- voor jongeren tot 16 jaar en €90,- voor 16- en 17- jarigen.