Kalverinnekes

Jill Sanders en Kaylee Selten

Een carnavalsvereniging zonder dansgarde is ondenkbaar. Dat moeten Cor van Kraay en Jan Engelen in de beginjaren gedacht hebben toen de vereniging nog in opbouw was. Het idee was geboren, maar hoe te beginnen? Er werden wegen gezocht en gevonden. Het jeugdvakantiewerk was reeds actief. In het tweede jaar van hun bestaan werd daar de jeugdcarnavalsvereniging ‘De Piassen’ geboren en was er reeds een kleine dansgarde in opbouw.

De eerste meisjes die de dansgarde vormden, waren over het algemeen dochters van leden van de vereniging en hun vriendinnen waarvoor Jan Engelen had zorggedragen. De eerste repetities werden gehouden in het voormalig cafe ‘Siroen’  in de Kerkstraat. Nadat Geer Peters een jaar de scepter had gezwaaid en de dansgarde de eerste uitvoering had gegeven tijdens een pronkzitting, besloot hij het leiderschap over te dragen aan Marion Janssen en zo was de dansgarde geboren.

Vandaag de dag dragen Kaylee Selten en Jill Sanders de zorg voor de 3 dansgroepen waaruit de dansgarde nu bestaat. Met twee minioren-groepen en een junioren-groep gaan we naar verschillende toernooien en proberen we natuurlijk de nodige eerste prijzen in de wacht te slepen, voor zowel garde-dansen als     show-dansen. Momenteel bestaat de dansgarde uit 24 meisjes in de leeftijd van 5- tot en met 13- jaar en zal de toekomst ons nog veel gaan brengen.

Zou jij  graag bij de dansgarde willen en word jij voor de zomervakantie 5 jaar, dan ben jij van harte welkom om lid te worden van de dansgarde.

Meld je aan via onderstaand formulier en wij nodigen je uit om eens te komen kijken en mee te dansen.

Tot ziens bij de dansgarde!!!

Klik hier voor het aanmeldformulier